Refakatçi ve Ziyaretçi Kuralları
Ziyaretçi Kuralları
1-Sağlık tesisi yönetiminin belirlenmiş olduğu hasta ziyaretleri Sabah saat 08:30, Akşam 22:00 saatleri arasında yapılmaktadır. Ziyaret kısa tutulmalıdır 10 dk. tercih edilmektedir.
2-Hastane düzeninin sağlanması açısından bu saatler dışında ziyaretçi kabul edilmez.
3-Sağlık tesisimizde enfeksiyon riski ve çocukların olumsuz olarak etkilenmemesi için çocuk hasta ziyaretlerinde çocuklar tek getirilmemeli ebeveyn eşliğinde gelmeli ve ziyaret kısa tutulmalıdır.
4-Çocuk hastaların kardeş ve arkadaşları tarafından ziyaret edilmesi servis hemşirelerinin kontrolünde kişisel koruyucu önlemleri alındıktan sonra yapılmalıdır.
5-Ziyaret sırasında dışarıdan yemek siparişi koku ve hijyen açısından önerilmemekte olup hasta için yemek getirme durumunda servis hemşirelerinin bilgi ve onayı olması gerekmektedir.
6-Hastane binası, hasta odalarında ve yangın merdivenlerinde sigara içmeyiniz.
7-Gereksiz elektrik ve su kullanımından kaçınınız.
8-Güvenlik açısından elektrik kabloları ve prizleri dikkatli kullanınız ve çocukları uzak tutunuz.
9-Hastanın kendisine ait ilaçları varsa servis hemşiresine bilgi veriniz. Hasta servis hemşiresinin bilgisi olmadan servisten ayrılamaz, hastayı izinsiz dışarı çıkarmayınız.
10-Hastanızın sağlığı için hastanıza rahatsız edici kimyasal içeren çiçek, canlı çiçek, yiyecek ve içecek getirilmesi önerilmez. Ziyaretçiler hastalara dergi ve kitap gibi hediyeler getirilebilir.
11-Oda süslemeleri için duvarlara ve çevreye zarar vermemeye özen gösteriniz.
12-Ateş, öksürük, aksırık ve balgam çıkarma gibi şikayeti bulunan ve bilinen bir enfeksiyon hastalığı olan kişiler hasta ziyaretine gelmemelidir.
13-Hasta mahremiyetine saygı gösterilmelidir.
14-Hastane binası içerisinde yüksek sesle konuşulmaz, müzik dinlenemez, televizyon seyredilemez ve cep telefonu ile görüşülmez.
15-İzolasyon durumlarında ziyaretçi kabul edilmemektedir. Lütfen anlayış gösteriniz.
16-Ziyaret esnasında diğer hastalar rahatsız edilmemelidir.
17-Enfeksiyon kapma riskine karşı ziyaretçilerin hastaya ait eşyaları kullanmaması, hasta yataklarına, sedyeye, tekerlekli sandalyeye oturmaması gerekmektedir.
18-Ziyaret öncesi ve sonrası eller yıkanmalıdır.
19-Hastalara ait tıbbi cihazlara dokunulmamalıdır.
20-Kamera ve fotoğraf makineleri hasta hakları ve mahremiyet açısından, klinik içerisinde kullanılmaz.
21-Hasta ve hasta yakınlarına daha iyi hizmet verilebilmesi için sağlık tesisi ile ilgili görüş ve önerilerinizi “Görüş, Öneri – Şikâyet” kutularına bırakabilirsiniz.
Refakatçi Kuralları
1- Refakatçi gereksinimine hastanın doktoru tarafından karar verilir.
2- Refakatçı sayısı bir kişiyle sınırlıdır. Birden fazla refakatçinin bulunması gereksiz yere kalabalık oluşturacağı ve hastanenin işleyişini engelleyebileceği için uygun bulunmamıştır.
3- Refakatçiler tıp merkezi kurallarına uymalıdır. İhlali halinde, ilgili kişinin refakat durumu kabul edilmeyecektir.
4- Refakatçilerin istirahat edebilmeleri için hasta odalarında bulunan refakatçi koltuklarını kullanabilirler.
5- Refakatçiler (hekim, hemşire direktifleri dışında) hastaya yönelik herhangi bir uygulama yapmamalıdır.
6- Refakatçiler hastaneye ait eşya, malzemeleri düzenli ve temiz tutmalıdır. Tıp merkezi malına zarar veren refakatçi, zararı karşılamak mecburiyetindedir.
7- Refakatçiler ilgili hekim ya da hemşire istemi dışında, hastaları tıp merkezi dışına çıkarmamalı veya yatağını değiştirmemeli.
8- Refakatçiler tıp merkezinde tütün ve alkollü madde kullanmaları yasaktır.
9- Refakatçiler hastaya yiyecek-içecek getirmemeli, hekim ya da hemşireye danışmadan hastaya hiçbir yiyecek içecek vermemelidir.
10- Refakatçiler hasta odaları ve koridorlarda yüksek sesle konuşmamalı, çalışanları ve diğer hastaları rahatsız etmemelidir.
11- Hasta ve refakatçı yemekleri tıp merkezi tarafından karşılanır. Kahvaltı 06:00-07:00 öğlen yemeği 12:00-13:00 akşam yemeği 18:00-19:00 saatlerindedir.
12- Refakatçiler hastaları ile ilgili herhangi bir sorun olduğu zaman hemşireye haber vermelidir.
13- Refakatçilerin; sık sık refakat değişikliğine gitmeleri, değişikliğin zorunlu olması halinde durumu klinik sorumlu hemşiresine bildirmeleri gerekmektedir.
14- Öneri, teşekkür ve şikâyetlerinizi “ Hasta Haklarını Birimi” , “dilek – öneri kutuları” ve WEB sayfamızda (https://ozelilgigebze.com/) “dilek – öneriler (e-posta)” aracılığı ile iletebilirsiniz.
15- Kaybolan eşyalardan refakatçı sorumludur.
16- Acil durumlarda tıp merkezi tahliye alanları her katta tabelayla gösterilmiştir.